Handicapkommittén

Hcp-kommittén

Sara Melin

 

Ansvarsområde

Kommittén ansvarar för att klubbens medlemmar har ett rättvisande hcp. Kommittén har dessutom ett övergripande ansvar, utöver medlemmens eget, att göra hcp-justeringar när så behövs.
Klubbens medlemmar skall, då hcp-påverkande rond spelats, själva tillse att hcp justeras (via klubbens terminal, Internet eller klubbens reception).

Huvudsyftet med EGA:s handicapregler är att uppnå en likformig och rättvis handicapsättning i hela Europa, som möjliggör för spelare med varierande spelstyrka att spela och tävla på så rättvisa villkor som möjligt.

Alla handicapsystem bygger på att varje spelare försöker uppnå så bra resultat som möjligt varje gång man spelar en handicaprond, och att alla spelare registrerar så många handicapronder som möjligt. Alla spelare har ett ansvar över att den registrerade handicapen är korrekt. Att avsiktligt manipulera sin handicap bedöms som fusk, vilket kan leda till avstängning från tävlingsspel.

 

Göteborgs GK följer de hcp-regler som fastställs av R&A och benämns Världshandicap 2020.

 

LÄNK TILL SGFs SIDA OM REGLER OCH HCP

 

Världshandicapsystemet

 

Den 1 mars 2020 infördes världshandicapsystemet i Sverige, där allt grundläggande är gemensamt för golfare i hela världen. 

Klicka på länken ovan om du vill veta allt om hur världshandicapen fungerar, få svar på vanliga frågor samt möjlighet att lära dig mer genom vår kostnadsfria onlineutbildning.

 

Spela och registrera som vanligt

När du ska spela gör du precis som tidigare – kolla din spelhandicap i slopetabellen, spela enligt golfreglerna och gör ditt bästa.

Registrera sedan ronden – bra som dålig – i Min Golf. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogeyscore. 

Systemet räknar ut din nya exakta handicap. När det är klart, vanligtvis inom några minuter, kan du se den i Min Golf. Du får också ett mejl med din exakta handicap, oavsett om den ändrats eller inte.

OBS: Har du råkat göra något fel när du registrerade ronden? Kontakta kansli eller reception så hjälper de dig.